fbpx
Mindtemps kunder får, förutom förebyggande stresshantering, stöd för kontinuerligt förbättringsarbete, vilket leder till ökad kvalitet och hållbarhet.
Mindtemp

Webbinarium

Mindtemps webbinarier i samarbete med

Plats:

Digitalt - länken fås vid anmälan

Kostnad:

Gratis!

Hur ser arbetskulturen ut i din organisation?

Främja psykologisk trygghet, engagemang och effektivitet!

Aktuella webbinarium

Frida Rångtell, PhD

Ökad prestation med utvilade ledare och välfungerande team

Vad betyder utvilade ledare och medarbetare för er?
 
Mindtemp gästas av Frida Rångtell, PhD, framstående sömnexpert. Under webinariet kommer ni få med er hur en investering i god sömn kan ta er organisation till ökad produktivitet och kreativitet, förbättrat beslutsfattande och minskad stress. Vi utforskar vad som är bra sömn hur det kan bli ett verktyg för att skapa en produktiv och hälsosam arbetskultur där ledare och team växer.
 

Välkomna!

Datum: Tisdag 26 mars kl 9:00

När du fyller i formuläret godkänner du Mindtemps allmänna villkor. Vi spammar inte och delar inte data med tredje part.

Tidigare webbinarier

Sverker Månsson: Psykologisk trygghet, hälsa och effektiva team

Det kommer massor med spännande forskning kring effektiva team. Nu senaste från Oxford University. Vi har tidigare sett bra longitudinella studier från Google och Mindtemp. Vad säger då studierna kring effektiva team? Är psykologisk trygghet viktigt och varför. Hur påverkar vår hälsa effektiviteten i våra team? För mig är detta superspännande ämnen, och något jag grävt ner mig i under hösten. Detta blir en 30 min föreläsning kring den forskning som finns och hur de olika studierna stödjer varandra, det vill säga ett meta perspektiv. Detta kan skapa en mycket bättre avslutning på ert år. Anmäl dig nu och missa inte hur ni med enkla medel kan skapa ökad effektivitet. Välkomna!!
Datum: Måndag 27/11 kl 12:15
Länk till videoinspelningen: Inspelning Sverker Månsson

Lina Lagom: Så kan du boosta hälsan bland medarbetarna på företaget

Medarbetarnas kollektiva hälsa är direkt avgörande för företagets prestation och lönsamhet. Hur kan man arbeta kostnadseffektivt och strategiskt med företagets hälsa i tider när många företag väljer att strama åt just den typen av investeringar? Detta trots oändligt många, ofta helt avgörande, positiva effekter så som minskad sjukfrånvaro, enklare att rekrytera talanger, lägre kostnader och stärkt företagskultur. Den 6:e november har vi bjudit in hälsoexperten Lina Eklind som driver LINALAGOM en uppskattad föreläsare, hälsocoach, host av podden Lagompodden med över 20 000 lyssningar. Med charm, finess och hög professionalism hjälper Lina sina kunder gå från tillfällig (o)hälsohets till ett livslångt lagom. Här kan du läsa mer om Lina. Med Lina fördjupar vi oss kring:
• Genomgående hälsotrender bland företag idag
• Företagens och människornas främsta utmaning idag – hemligheten bakom hur vi egentligen fungerar
• Bra exempel/Best practis på fungerande hälsosatsningar som andra gjort
• Linas TOP 3 bästa tips för en kostnadseffektiv hälsoboost som passar alla, oavsett träningsvana.
Datum: Måndag 06/11 kl 12:00
Länk till videoinspelningen: Inspelning Lina Lagom

Tomas Dalström: Det viktigaste om din hjärna

Mobilen har ersatt hunden som människans bästa vän. Under tusentals år har hunden varit människans bästa vän, tills den smarta mobilen kom. Hur påverkar det oss och framför allt vår hjärna? Vi kollar för att se om något har hänt eller för att vi vill att något ska hända. Vårt belöningssystem har blivit omprogrammerat – och det leder till att vi automatiskt ägnar mer tid åt sociala medier, spel etc. En amerikansk undersökning visar att tre av fyra anställda ägnar två timmar eller mer åt privata aktiviteter under en arbetsdag. Och sedan fortsätter kollandet vid matbordet, framför tv:n... Inte så konstigt att vi blir stressade. Tomas Dalström utgår från forskning, talar om den modell han har skapat och hur vi kan bygga om vår hjärna till en bättre version. Texten i tidningen Må Bra lyder: 'Extremt motiverande för förändring.' Välkomna att lyssna på ett spännande webbinarium.
Datum: Tisdag 03/10 kl 12:30
Länk till videoinspelningen: Inspelning Tomas Dalström

Anders Rydell: Konkreta råd för att skapa psykologisk trygghet

Anders Rydell har lång erfarenhet av att arbeta med psykologisk trygghet. Under detta webbinarie pratar vi om hur man konkret kan arbeta för att träna/öka den psykologiska tryggheten i teamet. Anders tar också upp hinder för psykologisk trygghet, och en metodik för att bygga psykologisk trygghet.
Datum: Onsdag 27/09 kl 12:30
Länk till videoinspelningen: Inspelning Anders Rydell

Peter Bjellerup: Hurra! Självledarskap! Engagemang! Men se'n då?

Vad händer när medarbetarna återvänder från träningen i självledarskap eller engagemangseventet? Är organisationen och cheferna redo? Vad händer annars? Peter Bjellerup och Sverker(?) diskuterar kring vikten av att inte bara arbeta med medarbetarna i dessa frågor, utan – kanske ännu mer – med chefer, målstyrning, arbetsmetoder och kultur för att det nyväckta engagemanget och självledarskapet inte ska bli "ännu en dammsamlande pärm i hyllan" eller – än värre – sluta med att frustrerade medarbetare söker sig bort för att få utlopp för sitt nya jag.
Datum: Tisdag 19/09 kl 12:30
Länk till videoinspelningen: Inspelning Peter Bjellerup

Sverker Månsson: Stress och effektiva team

Stress är som du kanske vet den vanligaste orsaken till sjukskrivning i Sverige och flera andra länder. Långt innan din medarbetare har blivit utbränd har medarbetare legat på en hög stress under en längre tid. Och de medarbetare som ligger på en hög stressnivå förlorardel av sin kognitiva och emotionella förmåga. Forskare vid Karolinska Institutet har beräknat produktivitetsförlusten för stressade medarbetare till 38% av medarbetarens lön. Sverker var mitt i karriären, hade ett väldigt högt engagemang, drev flera parallera projekt och sprang rätt in i väggen. Varför drabbas han av utmattning? Hur kan vi som företagare arbete förebyggande och samtidigt skapa effektiva organisationer? Och vad ligger på individens ansvar?.
Datum: Tisdag 05/08 kl 12:30
Länk till videoinspelningen: Inspelning Sverker Månsson

Per Söderström: Hälsotech ur ett patientperspektiv

Per Söderström är biohacker och hälsoentreprenör. Under hösten startar Per bland annat ett kluster på Epicenter kring längre, hälsosamt liv - "Swedish Longevity Cluster" för att samalas kring frågan hur vi kan arbeta proaktivt, digital och skapa bättre hälsa för alla. Pers arbete ligger nära Mindtemps och det ska bli superkul att höra om Pers erfarenhet och perspektiv på hälsotech (tänk iWatch, Oura och sändare som vi har under huden), stress och pågående hälsoprojekt.
Datum: Tisdag 29/08 kl 12:30
Länk till videoinspelningen: Inspelning Per Söderström

Peter Bjellerup: Digitalt samarbete – hot eller harmoni? Det hänger på hur vi gör

Att använda den nya tekniken på ett effektivt och hållbart sätt är en utmaning, och forskning, inklusive studier från Microsoft, visar hur våra mötesvanor kan negativt påverka vår hälsa och stressnivå. Frågan är om problemet ligger i tekniken själv eller i hur vi använder den. Att optimera digitala möjligheter för produktivitet och välbefinnande kräver en balanserad strategi som tar hänsyn till hur människor fungerar och samarbetar inom organisationer.
Datum: Tisdag 22/08 kl 12:30
Länk till videoinspelningen: Inspelning Peter Bjellerup

Patrik Nyström & Mindtemp: Hur skapar du wow – eller hur du skapar hållbart engagemang för alla

Vad är engagemang på riktigt? Vad säger den psykologiska forskningen om engagemang? Hur ska vi mäta och följa upp engagemang? Vad visar Mindtemps studier om engagemang och hälsa?
Datum: Måndag 15/05 kl 12:00
Länk till sammanfattning: https://mindtemp.com/hallbart-engagemang-och-hur-du-skapar-wow/

Anders Rydell: Hur hanterar du konflikter på arbetsplatsen?

Konflikthantering och kommunikationsstilar och hur de kan påverka och lösa olika konfliktsituationer.
Datum: Tisdag 09/05 kl 8:30
Länk till sammanfattning: Videosammanfattning

Per Bengtsson: De biologiska reaktionerna, på cellnivå, av stress, och hur vi skapar hälsa

om vår kropp och hur den, biologiskt, påverkas av stress
Datum: Tisdag 25/04 kl 8:30
Länk till sammanfattning: https://mindtemp.com/per-bengtsson-lakare-och-forskare/

Ritva Karlström: Hur kan vi skapa fantastiska resultat i våra organisationer?

Hur inställningen mot andra medarbetare påverkar trivsel och effektiviteten i en organisation.
Datum: Tisdag 19/04 kl 8:30

Linnea Tavakoli: Om förändringsledning

Ansvarfull innovation inom HR, vad kan du tänka på innan du skaffar en hälso-teknisk produkt?
Datum: Tisdag 7/04 kl 8:30
Länk till sammanfattning: https://mindtemp.com/responsible-sustainably-innovation/