fbpx
Mindtemps kunder får, förutom förebyggande stresshantering, stöd för kontinuerligt förbättringsarbete, vilket leder till ökad kvalitet och hållbarhet.
Mindtemp

Webbinarium

Mindtemps webbinarier i samarbete med

Plats:

Digitalt - länken fås vid anmälan

Kostnad:

Gratis!

Hur ser arbetskulturen ut i din organisation?

Främja psykologisk trygghet, engagemang och effektivitet!

Aktuella webbinarium

Tomas Dalström

Det viktigaste om din hjärna

Tomas är författare, beteendevetare och föreläsare, och har utvecklat en digital lösning för att stödja hjärnan. Tomas tar upp hur hjärnan och hormonsystemet samverkar och vad du kan göra för att förbättra din hjärna.

Mobilen har ersatt hunden som människans bästa vän. Under tusentals år har hunden varit människans bästa vän, tills den smarta mobilen kom. Hur påverkar det oss och framför allt vår hjärna? Vi kollar för att se om något har hänt eller för att vi vill att något ska hända. Vårt belöningssystem har blivit omprogrammerat – och det leder till att vi automatiskt ägnar mer tid åt sociala medier, spel etc. En amerikansk undersökning visar att tre av fyra anställda ägnar två timmar eller mer åt privata aktiviteter under en arbetsdag. Och sedan fortsätter kollandet vid matbordet, framför tv:n… Inte så konstigt att vi blir stressade. Tomas Dalström utgår från forskning, talar om den modell han har skapat och hur vi kan bygga om vår hjärna till en bättre version. Texten i tidningen Må Bra lyder: ‘Extremt motiverande för förändring.’ Välkomna att lyssna på ett spännande webbinarium.

Det kommer att bli mycket intressant att lyssna på – Anmäl dig nu!”

Datum: Tisdag 3 oktober kl 12:30 - 13:00

Patrik Nyström

Patrik Nyström

Ledarskapet påverkar den psykologiska tryggheten

Ledarskap och psykologisk trygghet är två kritiska faktorer som påverkar gruppens och organisationens framgång.

Psykologisk trygghet innebär att medlemmar i en grupp känner sig bekväma att dela sina åsikter och tankar utan rädsla för negativa konsekvenser. Det är när ledare skapar en miljö där detta är möjligt, som team kan trivas och prestera på sin högsta nivå. Forskning visar att organisationer med hög psykologisk trygghet har ökad innovation, bättre problemlösningsförmåga och ökat engagemang bland sina medarbetare.

Att förstå och implementera begreppet psykologisk trygghet i ledarskapet är avgörande för att främja en hälsosam och produktiv arbetskultur.

Du får under webbinariet med dig ett par riktigt bra, konkreta övningar för att stärka den psykologiska tryggheten.

Välkommen!

Datum: Tisdag 17 oktober kl 12:30 - 13:00

Sverker Månsson

Sverker Månsson

Trygghetslabbet och Positiv Psykologi - det bästa du kan göra för att skapa effektiva och hållbara organisationer?

Du känner säkert till Googles forskning kring effektiva team. Och du har kanske hört talas om att glada medarbetare presterar runt 15% bättre än övriga?

Patrik och Sverker berättar om de utbildningar Mindtemp genomför under hösten.

Vi går igenom forskning kring Psykologisk trygghet och Positiv psykologi. – Varför är det så viktigt och kraftfullt?

Patrik och Sverker fick betyg 4.8 på sin senaste utbildning. Anmäl dig och lyssna på varför detta är så kraftfullt och populärt. Och är du intresserad av utbildning i Positiv psykologi eller Psykologisk trygghet, klickar du in dig på Mindtemps utbildningssida.

Datum: Fredag 20 Oktober kl 12:15 - 13:00

Michel Tagliati, läkare

Metabol och mental hälsa - varför
har 51% av svenskarna metabola problem?

Michel är läkare och har specialiserat sig på metabol hälsa. Vill du veta det viktigaste kring insulin och kemin kring metabol hälsa, och kankse viktigaste, vilka är de bästa åtgärderna för metabol hälsa – då ska du lyssna på Michel. 

51% av svenskarna har metabola problem, många med en pre-diabetes. Det vill säga en insulinproblematik som kan bli allvarlig om du inte agerar i tid. Vi ser bilringar kring magen men tänker kanske att det inte är så farligt. Men var kommer fetman ifrån, vilka biologiska och psykiska konsekvenser får fetman, finns det omedelbara risker som inte uppmärksammas och vad gör vi åt det?

Allt detta diskuterar läkaren Michel Tagliati som har specialiserat sig på metabol hälsa och driver Proaktiv Hälsa, i Stockholm.

Detta blir superspännande att lyssna på  – Anmäl dig nu!

Datum: Tisdag 07 november kl 12:00 - 12:45

Iwette Rapoport

Det psykiska våldets påverkan på arbetsplatsen.

Vilka konsekvenser får psykiskt våld i nära relationer? Vad är psykiskt våld? Hur utvecklas din psykiska och fysiska hälsa när du lever i en våldsam relation och hur påverkar det ditt arbete och liv? Sverker, Mindtemps grundare och stressexpert har en dialog med Iwette, Change Collectives grundare och VD.

Datum: Torsdag 09 november kl 14:00 - 14:30

Tidigare webbinarier

Anders Rydell: Konkreta råd för att skapa psykologisk trygghet

Anders Rydell har lång erfarenhet av att arbeta med psykologisk trygghet. Under detta webbinarie pratar vi om hur man konkret kan arbeta för att träna/öka den psykologiska tryggheten i teamet. Anders tar också upp hinder för psykologisk trygghet, och en metodik för att bygga psykologisk trygghet.
Datum: Onsdag 27/09 kl 12:30
Länk till videoinspelningen: Inspelning Anders Rydell

Peter Bjellerup: Hurra! Självledarskap! Engagemang! Men se'n då?

Vad händer när medarbetarna återvänder från träningen i självledarskap eller engagemangseventet? Är organisationen och cheferna redo? Vad händer annars? Peter Bjellerup och Sverker(?) diskuterar kring vikten av att inte bara arbeta med medarbetarna i dessa frågor, utan – kanske ännu mer – med chefer, målstyrning, arbetsmetoder och kultur för att det nyväckta engagemanget och självledarskapet inte ska bli "ännu en dammsamlande pärm i hyllan" eller – än värre – sluta med att frustrerade medarbetare söker sig bort för att få utlopp för sitt nya jag.
Datum: Tisdag 19/09 kl 12:30
Länk till videoinspelningen: Kommer snart

Sverker Månsson: Stress och effektiva team

Stress är som du kanske vet den vanligaste orsaken till sjukskrivning i Sverige och flera andra länder. Långt innan din medarbetare har blivit utbränd har medarbetare legat på en hög stress under en längre tid. Och de medarbetare som ligger på en hög stressnivå förlorardel av sin kognitiva och emotionella förmåga. Forskare vid Karolinska Institutet har beräknat produktivitetsförlusten för stressade medarbetare till 38% av medarbetarens lön. Sverker var mitt i karriären, hade ett väldigt högt engagemang, drev flera parallera projekt och sprang rätt in i väggen. Varför drabbas han av utmattning? Hur kan vi som företagare arbete förebyggande och samtidigt skapa effektiva organisationer? Och vad ligger på individens ansvar?.
Datum: Tisdag 05/08 kl 12:30
Länk till videoinspelningen: Inspelning Sverker Månsson

Per Söderström: Hälsotech ur ett patientperspektiv

Per Söderström är biohacker och hälsoentreprenör. Under hösten startar Per bland annat ett kluster på Epicenter kring längre, hälsosamt liv - "Swedish Longevity Cluster" för att samalas kring frågan hur vi kan arbeta proaktivt, digital och skapa bättre hälsa för alla. Pers arbete ligger nära Mindtemps och det ska bli superkul att höra om Pers erfarenhet och perspektiv på hälsotech (tänk iWatch, Oura och sändare som vi har under huden), stress och pågående hälsoprojekt.
Datum: Tisdag 29/08 kl 12:30
Länk till videoinspelningen: Inspelning Per Söderström

Peter Bjellerup: Digitalt samarbete – hot eller harmoni? Det hänger på hur vi gör

Att använda den nya tekniken på ett effektivt och hållbart sätt är en utmaning, och forskning, inklusive studier från Microsoft, visar hur våra mötesvanor kan negativt påverka vår hälsa och stressnivå. Frågan är om problemet ligger i tekniken själv eller i hur vi använder den. Att optimera digitala möjligheter för produktivitet och välbefinnande kräver en balanserad strategi som tar hänsyn till hur människor fungerar och samarbetar inom organisationer.
Datum: Tisdag 22/08 kl 12:30
Länk till videoinspelningen: Inspelning Peter Bjellerup

Patrik Nyström & Mindtemp: Hur skapar du wow – eller hur du skapar hållbart engagemang för alla

Vad är engagemang på riktigt? Vad säger den psykologiska forskningen om engagemang? Hur ska vi mäta och följa upp engagemang? Vad visar Mindtemps studier om engagemang och hälsa?
Datum: Måndag 15/05 kl 12:00
Länk till sammanfattning: https://mindtemp.com/hallbart-engagemang-och-hur-du-skapar-wow/

Anders Rydell: Hur hanterar du konflikter på arbetsplatsen?

Konflikthantering och kommunikationsstilar och hur de kan påverka och lösa olika konfliktsituationer.
Datum: Tisdag 09/05 kl 8:30
Länk till sammanfattning: Videosammanfattning

Per Bengtsson: De biologiska reaktionerna, på cellnivå, av stress, och hur vi skapar hälsa

om vår kropp och hur den, biologiskt, påverkas av stress
Datum: Tisdag 25/04 kl 8:30
Länk till sammanfattning: https://mindtemp.com/per-bengtsson-lakare-och-forskare/

Ritva Karlström: Hur kan vi skapa fantastiska resultat i våra organisationer?

Hur inställningen mot andra medarbetare påverkar trivsel och effektiviteten i en organisation.
Datum: Tisdag 19/04 kl 8:30

Linnea Tavakoli: Om förändringsledning

Ansvarfull innovation inom HR, vad kan du tänka på innan du skaffar en hälso-teknisk produkt?
Datum: Tisdag 7/04 kl 8:30
Länk till sammanfattning: https://mindtemp.com/responsible-sustainably-innovation/